Dorin Sîrbu -

Cautare imbunatatita pentru Indice Glicemic si Weight Watchers

Noutati, Sanatate

S-a imbunatatit mecanismul de cautare pentru sectiunile indice-glicemic.slabute.ro si weight-watchers.slabute.ro.

S-a implementat mecanismul de cautare folosit pe calorii.slabute.ro. Se poate cauta in baza de date cu alimente atat folosind modul Căutare strict după fraza de căutare, cat si in modul general de cautare.

Pentru mai multe detalii citi: Cautare imbunatatita pentru sectiunile Indice Glicemic si puncte Weight Watchers.

Widget Indice Glicemic

Noutati, Sanatate, Tehnologie

Recent, pe Slabute.ro, am lansat secţiunea widgets.slabute.ro, o secţiune nouă unde oferim sub formă de widget-uri câteva funcţionalităţi utile, care pot fi încorporate gratuit în alte site-uri/blog-uri.

Widget Indice Glicemic este un widget de căutare, care oferă posibilitatea de a afla Indicele Glicemic pentru anumite alimente, care pot fi găsite după o frază de căutare. Am încorporat în pagina curentă un astfel de widget drept exemplu.Pe lângă faptul că oferă căutare în cea mai mare bază de date cu Indice Glicemic pentru alimente, oferită de indice-glicemic.slabute.ro, un alt avantaj al acestui widget este faptul că, pentru căutarea caloriilor unui aliment, vizitatorul nu trebuie să părăsească pagina respectivă a site-ului web. Drept exemplu, încercaţi o căutare în widget-ul de mai sus din această pagină.

Acest widget poate fi configurat în pagina configuratorului de widget. Pentru ca widget-ul de căutare Indice Glicemic alimente să poată fi integrat estetic în paginile site-ului web, configuratorul permite schimbarea culorilor şi a dimensiunii.

Succes!

Widget-uri Slabute.ro

Noutati, Online, Sanatate, Tehnologie

Pe Slabute.ro am lansat widgets.slabute.ro – secţiunea de widget-uri. În această secţiune pot fi găsite mai multe widget-uri cu funcţionalităţi de pe Slăbuţe şi widget-uri de suport comunitate.

splash-sustin-slabute Widget-uri Slabute.ro

Widget-uri cu funcţionalităţi

Unele funcţionalităţi utile, care considerăm ca ar ajuta mai mulţi oameni, le oferim sub formă de widget-uri pentru a putea fi încorporate în site-uri/blog-uri care activează în domeniul stilului de viaţă sănătos, alimentaţie corectă, slăbit sănătos, etc. şi care susţin valorile promovate de comunitate. Aceste functionalităţi se configurează şi încorporează simplu (sunt necesare cunoştinţe de HTML).

Configurarea si generarea codului pentru widget se face în pagina configuratorului de widget. Se oferă următoarele funcţionalităţi:

Widget-uri suport comunitate

Pentru fanii Slăbuţa şi Slăbuţe.ro oferim câteva widget-uri de suport şi de recunoaştere ca răspuns la efortul de a ajuta si a oferi toate informaţiile utile şi de calitate, care pot fi găsite pe Slabute.ro. Aceste widget-uri pot fi găsite în pagina cu widget-urile de suport.

Indice glicemic si Incarcatura glicemica

Noutati

Dupa un efort de cateva luni, pe slabute s-a lansat inca o unealta noua –  Indicele glicemic si Incarcatura glicemica pentru alimente.

indice-glicemic-slabute1 Indice glicemic si Incarcatura glicemica

Forma de afisare a valorilor si utilizarea lor este similara cu cea deja cunoscuta de voi de la calculatorul de calorii, punctele weight watchers, etc.

indice-glicemic-incarcatura-glicemica-aliment Indice glicemic si Incarcatura glicemica

In pagina alimentului, de asemenea se specifica daca valorile pentru Indice glicemic si Incarcatura glicemica sunt:

  • valoare mica (culoare verde)
  • valoare medie (culoare portocalie)
  • valoare mare (culoare rosie)

S-a implementat si o forma utila de cautare a alimentelor dupa Indice glicemic si Incarcatura glicemica (trebuie sa faceti clic pe Cautare avansata, ca sa apara acest formular).

cautare-avansata-indice-glicemic Indice glicemic si Incarcatura glicemica

Mai jos se va prezenta o cautare dupa alimente din categoria Legume, cu Indice glicemic mai mare ca 20.

exemplu-cautare-indice-glicemic Indice glicemic si Incarcatura glicemica

De acum, la adaugarea alimentului, se poate completa optional si valoarea Indicelui glicemic.

indice-glicemic-adaugare-aliment Indice glicemic si Incarcatura glicemica

Desi s-a completat Indicele glicemic pentru foarte multe alimente (peste 2500), celelalte inca nu au setata aceasta valoare. Alimentele pentru care inca nu exista valorile, au afisate ‘liniute’. Daca stiti valoarea IG pentru aliment, va rugam sa folositi legatura:

propune-valoare-indice-glicemic Indice glicemic si Incarcatura glicemica

Daca observati o valoare eronata, va rugam sa nu ezitati si sa folositi legatura Raporteaza valori aliment din pagina cu valorile fiecarui aliment.

Pentru mai multe detalii, cititi subiectul deschis in forum: Indice glicemic si Incarcatura glicemica.