Dorin Sîrbu -

Despre somon…

Sanatate, Sfaturi

file-somon-salmonfan Despre somon...

Pentru cei preocupati de sanatatea lor, va propun sa cititi un articol interesant si bine documentat despre somon: Somon salbatic vs Somon de crescatorie

1 Mai – Ziua Muncii

Online, Social

Sarbatoarea de 1 Mai – Ziua Muncii are o semnificatie speciala pentru toti cei implicati la crearea si dezvoltarea Slabute. Timp de aproape 4 ani s-a muncit incontinuu pentru a informa, a ajuta, a inova si a crea o lume mai buna si o Romanie mai sanatoasa.

Sarbatoarea de 1 Mai – Ziua muncii este speciala pentru noi toti, deoarece pentru a crea Slabute a fost nevoie  de foarte multa munca si efort din partea tuturor celor implicati … un efort mare, dar cu siguranta nu unul in zadar. Rezultatele vorbesc de la sine.

Au trecut peste trei ani de la crearea Slabute. Trei ani in care un mic blog creat de catre Slabuta s-a transformat in comunitatea preferata de oamenii pasionati de stilul de viata sanatos. Cu multa imlicare, cunoastere, dedicare si bineinteles munca, Slabute a devenit acel “slabute” cautat de catre toti.

Din 2008 si pana in prezent lucrurile s-au schimbat mult in Romania. Oamenii au inceput sa cunoasca, sa fie responsabili si sa fie preocupati de stilul de viata sanatos. Slabute a devenit comunitatea de referinta in domeniu si reprezentantii din domeniul profesional au inceput sa-si regandeasca modul de abordare si solutionare a cazurilor de alimentatie, diete, slabit. Au abordat o mentalitate noua, sanatoasa si contemporana inspirata din modelul functional creat de catre Slabuta atat din articolele de pe portal, cat si rezultatele din forum, unde alaturi de ceilalti oameni, deja cunoscuti, nu doar in comunitate, au reusit sa obtina rezultate record, ajutand pe toti cei care au avut nevoie.

Motto-ul Slabutei: “Nu trebuie sa slabesti, trebuie doar sa-ti schimbi stilul de viata” este o piatra de temelie in domeniul “nutritiei” moderne in Romania. Poate pare o idee simpla la prima vedere, dar tot prin foarte multa munca, studiu si experienta a fost “obtinuta”.

Prin munca si vointa, Romania a devenit una dintre cele mai active tari din lume care militeaza pentru un stil de viata sanatos. Prin munca pe Slabute s-au obtinut rezultate record cu care se pot mandri toti cei care au muncit la crearea lor (si acestea sunt doar valorile contorizate in forum si pe calculatorul nutritional).

  • 39.782 kilograme slabite doar sanatos = 398panda 1 Mai - Ziua Muncii (ursuleti panda)
  • 175.403.852 calorii arse prin activitate fizica = 58 x pamant 1 Mai - Ziua Muncii (alergat, ocol in jurul Pamantului)
  • 46.252.184 minute exercitii = 88 x cycling_icon 1 Mai - Ziua Muncii ( ani de sport incontinuu )
  • 412.340 pahare cu apa = 206.170 x sticla-apa 1 Mai - Ziua Muncii (sticle apa de 0.5l)
  • 21.531 alimente cu valori nutritionale = 1 x  supermarket 1 Mai - Ziua Muncii (supermarket)

Munca este una dintre valorile in care credem si pe care o promovam in mod constant. Munca duce la cunoastere, munca duce la progres, munca duce la intelegere, munca creeaza o societate mai disciplinata si mai buna, si, in combinatie si cu alte valori, credem ca munca va fi solutia iesirii din vremurile sumbre prin care trecem.

Va uram tuturor doar bucurie de pe urma muncii pe care  care ati depus-o fiecare!

Slabute.ro, 1 Mai – Ziua Muncii

Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa

Noutati, Online

petitie-sunt-responsabil-01 Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa

Slabuta organizeaza Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa. Mai multe despre petitie, cititi aici.

Pentru cei care doresc sa contribuie sau sa semneze petitia, clic aici.

SUNT RESPONSABIL – Slabute Social

Noutati, Social, Stil de viata sanatos

Pe Slabute, in categoria Slabute Social, unde scriu articole despre problemele sociale (o preocupare de-a mea mult mai veche), am lansat o campanie noua sub denumirea SUNT RESPONSABIL. Aceasta campanie reprezinta un indemn la responsabilitate.

In sectiunea creata pentru aceasta campanie se prezinta intr-o forma detaliata motivele si modalitatile prin care se poate contribui, ajuta si promova stilul de viata sanatos alaturi de celelalte valori de pe Slabute. Noi facem aceste lucruri inca de la inceput, dar consider ca este timpul sa devina un indemn public, pentru ca stilul de viata sanatos trebuie sa fie o preocupare a fiecaruia dintre noi.

Slabute a crescut foarte mult si Slabuta alaturi de ceilalti membri de onoare din comunitate au nevoie de ajutor.

Tot in aceasta sectiune am prezentat si o lista cu membrii de onoare care s-au implicat activ si au ajutat pe toti cei care au avut nevoie de indrumare cum sa traiasca sanatos. Le multumesc din suflet pe aceasta cale.

splash-social1 SUNT RESPONSABIL - Slabute Social

O sa enumar pe scurt si metodele prin care se poate contribui:

Sunt prezentate doua modalitati noi de ajutor si colaborare: Donatii si Media.  Prin pagina de donatii, oricine poate ajuta cu o suma de bani. Toti banii incasati vor fi cheltuiti strict pentru intretinerea comunitatii si promovarea stilului de viata sanatos. Mai multe detalii referitor la cum vor fi cheltuiti acesti bani sunt specificate in pagina de donatii.

Cea mai noua modalitate de ajutor este Media Responsabil, pentru ca pana acum Slabute nu a avut un contact oficial cu partea de media si ne-am rezumat la partea de cunoastere reciproca.

Neoficial lucrurile au stat putin mai prost. Daca la capitolul recunoastere a efortului a fost aproape inexistent, atunci la capitolul preluare si asumare idei de pe Slabute a fost exact pe invers. Cel putin, comportamentul din partea unui trust de presa este “rusinos” si dincolo de orice limita acceptata. Copierea de articole pe aceeasi tema, organizarea de concursuri cu pastile de slabit folosind numele Slabute si atacarea comunitatii intr-o forma directa sau indirecta o fi o strategie comerciala buna, dar nici intr-un caz una morala (cel putin pentru un anumit tip de institutie).

Am deschis Media Responsabil ca o invitatie de colaborare. Pana la urma sunt sigur ca vom gasi parteneri si in acest domeniu, care cu siguranta vor face diferenta. Drept dovata exista si primele discutii pozitive in acest sens.

Suplimentar, in articolul de lansare, am descris din experienta personala cateva probleme si solutii sociale alaturi de unele probleme cu care ne-am confruntat pe parcursul evolutiei Slabute. Articolul complet poate fi citit aici.