Dorin Sîrbu -

Calculator procent grasime corporala

Un calculator procent grasime corporala, estimeaza procentul de grasime in corpul unei persoane in dependenta de mai multi parametri. Procentul de grasime corporala, de obicei este asociat cu sportul de performanta, in special culturismul profesional. In timp a ajuns sa fie folosit cu succes pentru toate persoanele, pentru ca in dependenta de acest procent, pot fi identificate anumite riscuri legate de santatate. Recent, functionalitatile de pe calorii.slabute.ro au fost extinse si a fost adaugat un astfel de calculator grasime corporala.

Calculator procent grasime corporala

Dupa cum se vede in imaginea de mai sus, acest calculator, in baza datelor introduse (Inaltime, Gat, Talie, Solduri, Incheietura mainii, Antebrat, Varsta si Sex) va estima procentul de grasime corporala.

Suplimentar pe calorii.slabute.ro, la calculul acestui procent, se vor oferi sfaturi referitoare la valoarea obtinuta.

Calculator puls ideal

Un calculator puls ideal, calculeaza numarul de batai pe minut al inimii, la care ar trebui sa ajunga o persoana, in timpul exercitiilor, pentru a beneficia la maxim de pe urma efortului depus. Pulsul ideal se calculeaza in dependenta de varsta si tipul exercitiului. Recent, functionalitatile de pe calorii.slabute.ro au fost extinse si a fost adaugat un astfel de calculator puls ideal pentru exercitii.

Calculator puls ideal

Dupa cum se vede in imaginea de mai sus, acest calculator, in baza datelor introduse (Varsta si Activitate/Tip exercitiu), va estima intervalul de minim (puls ideal minim) si maxim (puls ideal maxim) de batai inima pe minut, pentru a beneficia cel mai mult de pe urma exercitiilor efectuate.

Calculator consum de calorii

Calculator consum de calorii, se refera la o unealta, care ofera functionalitatea de calcul a numarul de calorii consumate in urma efectuarii unor activitati fizice, fie activitati casnice sau sport.

De obicei, un calculator de calorii, pune la dispozitia utilizatorilor o lista de activitati fizice si in baza greutatii corporale si al numarului de minute cat s-a efectuat acea activitate, calculeaza un numar estimativ de calorii consumate.

Utilizarea unui astfel  de calculator de consum calorii trebuie sa fie simpla, pentru ca nu are nevoie decat de introducerea greutatii proprii si al numarului de minute.

O sa va prezint un ecran cu lista de activitati fizice, din sectiunea consum calorii al calculatorului nutritional calorii.slabute.ro :

Calculator consum calorii

Acest tip de unealta este perfecta pentru persoanele, care au probleme cu kilogramele in plus sau in minus, deoarece permite identificarea problemelor care pot aparea in viata de zi cu zi legate de miscare si efort fizic. Este foarte util sa-ti poti controla empiric numarul de calorii consumate si numarul de calorii ingerate, pentru ca poti afla informatii valoroase despre stilul tau de viata, peste care in mod normal ai putea trece cu vederea.

Aveti grija de sanatatea voastra :) !

Procentul de grasime corporala

Pentru comunitatea slabute.ro, s-a implementat in forum o functionalitate noua: procentul de grasime corporala.

Pentru a calcula pentru fiecarea aceasta valoare, utilizatorii trebuie sa acceseze profilul personal, tab-ul Despre mine, sectiunea Dimensiuni. In sectiunea Dimensiuni au fost adaugate cateva campuri noi:

  • Gât (cm) – circumferinta gatului, masurata in centimetri
  • Încheietura mâinii (cm) – circumferinta incheieturii mainii, masurata in centimetri
  • Antebraţ (cm) – circumferinta antebratului (locul mai lat), masurata in centimetri
  • Grăsime corporală (estimată) – procentul de grasime corporala, estimat, care va fi calculat in baza parametrilor setati, reprezentat in procente. Aditional este prezentata si o explicatie referitor la valoarea procentului calculat si anume: cum este aceasta valoare pentru utilizator si tipul de constitutie corporala.

Mai jos va prezint un exemplu (o captura de ecran de la profilul lui slabuta), cu toate valorile setate si procentul de grasime corporala calculat.

Procent grasime corporala

In imaginea de mai sus sunt marcate:

  • cu chenar rosuvaloarea procentului de grasime corporala estimata
  • cu chenar verdecum este aceasta valoare pentru parametrii specificati
  • cu chenar albastru – carui tip de constitutie corespunde aceasta valoare a procentului de grasime corporala

Pentru mai multe discutii legate de grasimea corporala estimata, s-a deschis un subiect in forum: Procentul de grasime corporala (estimat).

Cautare activitati in tabelul consum de calorii

S-a adaugat o functionalitate importanta si asteptata de mai mult timp in tabelul de calcul al consumului de calorii de pe calorii.slabute.ro si anume:

  • Cautare rapida activitate in lista de activitati
  • Marcarea activitatilor deja adaugate in meniul curent

S-a adaugat un camp nou Filtru căutare. Utilitatea lui consta in faptul ca dupa minimum doua caractere scrise in acest camp, mecanismul de cautare, instantaneu va afisa doar activitatile care corespund activitatii cautate.

consum-calorii-cautare Cautare activitati in tabelul consum de calorii

Butonul Cauta, a fost adaugat doar pentru cazurile speciale si de obicei nu va fi folosit, deoarece mecanismul de cautare “verifica” automat cuvantul scris in casuta de cautare.

Butonul Toate, va fi folosit cand doriti sa reveniti la lista completa de activitati.

O alta functionalitate adaugata, este faptul ca activitatile adaugate la meniu sunt marcate cu culoarea verde pentru a informa si a nu adauga intamplator activitatile de doua ori la meniu.

consum-calorii-activitati-adaugate Cautare activitati in tabelul consum de calorii

Pentru discutia completa referitor la aceste functionalitati adaugate in tabelul consumului de calorii, vizitati Tabel consum calorii imbunatatit.