Dorin Sîrbu -

Marina Capatina (Slabuta), interviu despre stilul de viata sanatos

Online, Sanatate, Stil de viata sanatos

Am bucuria sa va prezint interviul acordat  de catre Marina Capatina ( initiatoarea Miscarii pentru Stilul de Viata Sanatos din Romania, cunoscuta si sub numele de Slabuta ) pentru  D-ra Flavia Apostol de la Woman TV. Marina impartaseste din experienta ei de pe Slabute si abordeaza aspecte importante ale unui stil de viata sanatos.

Interviul poate fi vazut aici si aici.

Succesul Slabute

Noutati, Online, Sanatate, Social

succesul-slabute Succesul Slabute

Slabuta (Co-Fondator Slabute.ro) a scris un articol interesant despre succesul Slabute.ro. Acest articol poate fi citit aici http://www.slabute.ro/stiri/8457-succesul-slabute.html 

SUNT RESPONSABIL – Slabute Social

Noutati, Social, Stil de viata sanatos

Pe Slabute, in categoria Slabute Social, unde scriu articole despre problemele sociale (o preocupare de-a mea mult mai veche), am lansat o campanie noua sub denumirea SUNT RESPONSABIL. Aceasta campanie reprezinta un indemn la responsabilitate.

In sectiunea creata pentru aceasta campanie se prezinta intr-o forma detaliata motivele si modalitatile prin care se poate contribui, ajuta si promova stilul de viata sanatos alaturi de celelalte valori de pe Slabute. Noi facem aceste lucruri inca de la inceput, dar consider ca este timpul sa devina un indemn public, pentru ca stilul de viata sanatos trebuie sa fie o preocupare a fiecaruia dintre noi.

Slabute a crescut foarte mult si Slabuta alaturi de ceilalti membri de onoare din comunitate au nevoie de ajutor.

Tot in aceasta sectiune am prezentat si o lista cu membrii de onoare care s-au implicat activ si au ajutat pe toti cei care au avut nevoie de indrumare cum sa traiasca sanatos. Le multumesc din suflet pe aceasta cale.

splash-social1 SUNT RESPONSABIL - Slabute Social

O sa enumar pe scurt si metodele prin care se poate contribui:

Sunt prezentate doua modalitati noi de ajutor si colaborare: Donatii si Media.  Prin pagina de donatii, oricine poate ajuta cu o suma de bani. Toti banii incasati vor fi cheltuiti strict pentru intretinerea comunitatii si promovarea stilului de viata sanatos. Mai multe detalii referitor la cum vor fi cheltuiti acesti bani sunt specificate in pagina de donatii.

Cea mai noua modalitate de ajutor este Media Responsabil, pentru ca pana acum Slabute nu a avut un contact oficial cu partea de media si ne-am rezumat la partea de cunoastere reciproca.

Neoficial lucrurile au stat putin mai prost. Daca la capitolul recunoastere a efortului a fost aproape inexistent, atunci la capitolul preluare si asumare idei de pe Slabute a fost exact pe invers. Cel putin, comportamentul din partea unui trust de presa este “rusinos” si dincolo de orice limita acceptata. Copierea de articole pe aceeasi tema, organizarea de concursuri cu pastile de slabit folosind numele Slabute si atacarea comunitatii intr-o forma directa sau indirecta o fi o strategie comerciala buna, dar nici intr-un caz una morala (cel putin pentru un anumit tip de institutie).

Am deschis Media Responsabil ca o invitatie de colaborare. Pana la urma sunt sigur ca vom gasi parteneri si in acest domeniu, care cu siguranta vor face diferenta. Drept dovata exista si primele discutii pozitive in acest sens.

Suplimentar, in articolul de lansare, am descris din experienta personala cateva probleme si solutii sociale alaturi de unele probleme cu care ne-am confruntat pe parcursul evolutiei Slabute. Articolul complet poate fi citit aici.

Social. Implicare. O noua abordare.

Social

Incepand cu ziua de astazi pe Slabute deschidem o noua sectiune Social. In aceasta sectiune voi aborda mai multe probleme contemporante. In acelasi timp sper sa raspund si la intrebarea tot mai frecventa “Cine este Vadmin?”.

Slabute Social

Slabute.ro: Stiinta si Tehnologie

Sanatate, Tehnologie

Pe portalul Slabute.ro am creat o sectiune noua Stiinta si Tehnologie. Aici vor fi publicate articolele atat despre inovatiile aduse de catre Slabuta, functionalitatile avansate despre Calculatorul Nutritional Slabute, cat si alte inovatii aduse de catre Slabute.ro in domeniul stilului de viata sanatos, alimentatiei corecte si sport.

Ne propunem ca aceasta sectiune sa prezinte si sa clarifice unele lucuri din punct de vedere apartenenta concepte si idei, deoarece multe dintre acestea au fost preluate si utilizate intr-un mod abuziv si incorect.