Dorin Sîrbu -

Grafice de evolutie pentru concursuri

Noutati, Personal

Astazi am lansat o functionalitate noua pe Slabute.ro, alaturi de altele care vor fi finalizate si anuntate in scurt timp si mi-am adus aminte ca nu am mai scris de mult timp pe blog. Se pare ca ultimul articol este felicitarea de Pasti. De atunci nu am mai trecut pe aici si sincer sa va spun nici nu am mai avut timp sa las un anunt pe el.  Timpul trece cu o viteza imensa in ultima vreme si nici nu realizez cand au mai trecut cateva saptamani.

Inca nu-mi dau seama daca am sau nu o chemare pentru astfel de lucruri si nici nu ma consider un “blogăr”. In acest moment este mai mult un loc de informare a cititorilor. Pana acum, acest site mic a fost destinat pentru a scrie cateva articole stiintifice din domeniul IT si un fel de pseudo-comunicate referitoare la functionalitatile lansate, dar pareri personale nu am scris, exceptand cateva cazuri evidente de furt, care au fost si sunt o problema care ar trebui sa intereseze pe toata lumea, pentru ca stiti cum este vorba: “azi pe mine, maine pe tine”.

Pe parcursul ultimilor ani, de cand am lansat Slabute si a inceput ca numele de vadmin sa fie cunoscut de mai multi oameni, am primit mai multe cereri sa povestesc mai multe despre mine si despre lucrurile pe care le fac, eventual sa mai fac unele incursiuni in afara “cadrului tehnic”. Trebuie sa recunosc ca nu aceasta este “limba” pe care o vorbesc eu de obicei (scriu de fapt, cine stie…cunoaste), dar este o idee interesanta, pe care in limita timpului disponibil o sa incerc sa o explorez.

Acum ca am recuperat “timpul pierdut” sa trec si la anuntul referitor la graficele de evolutie pentru concursuri. Pe Slabute.ro s-au implementat grafice de evolutie pentru monitorizarea kilogramelor si a punctelor, atat pentru toate echipele, cat si pentru fiecare echipa in parte. Mai jos o sa va arat un exemplu de astfel de grafic:

grafice-evolutie-grupuri-kilograme-437x391 Grafice de evolutie pentru concursuri

Toate celelalte grafice de evolutie pot fi vazute aici: Concurs Slabute de Pasti 2011.

Un anunt complet referitor la aceasta functionalitate am scris si in forum.slabute.ro aici: NOU! Grafice evolutie pentru concursul “Slabute de Pasti 2011″. Este o functionalitate, care trebuia lansata inca saptamana trecuta, dar din cauza unor probleme cu o componenta, care nu se mai rezolvau (iarasi, cine stie…cunoaste), abia saptamana aceasta am reusit s-o activam online.

Aici inchei primul meu articol mai “personal” si va doresc, asa cum le doresc si slabutelor din comunitate pe parcursul ultimilor ani – Succes!

Primul concurs online de slabit sanatos s-a incheiat

Noutati, Online, Sanatate, Stil de viata sanatos

Primul concurs online de slabit sanatos, organizat de Slabute.ro – “Slabute de Pasti”, editia 2011 s-a incheiat. In acest concurs, desfasurat pe perioada 24.01.2011-18.04.2011, s-au inscris saptezeci de persoane, organizate in zece echipe a cate sapte persoane, cu o singura conditie de baza: sa manance sanatos (fara infometare), sa faca miscare si sa slabeasca corect. Este si cel mai mare concurs de acest tip organizat pana acum.

Concursurile de alimentatie corecta si slabit sanatos sunt organizate de catre Slabuta inca de la inceputurile comunitatii Slabute.ro. Datorita faptului ca aceste concursuri au avut succes si au crescut in timp ca dimensiune, am implementat un program de concurs, care s-o ajute pe Slabuta. Acest program poate fi vazut in sectiunea concurs.slabute.ro.

Bineinteles ca au fost si provocari pe perioada concursului, unele dintre ele chiar interesante, atat de natura tehnica, cat si la nivel de participanti, dar cei care au dorit cu adevarat sa participe, puteti sa-i vedeti in lista celor care au incheiat concursul si au obtinut rezultate.

Pe aceasta cale doresc sa-i felicit pe toti participantii la concurs. Rezultatele partiale si finale ale concursului le puteti vedea aici:

Concurs slabit sanatos - Slabute de Pasti, editia 2011

Pentru a discuta experientele si rezultatele obtinute de catre participantii la concurs, Slabuta a deschis un subiect in forum: Rezultate Concurs (24.01-18.04) – Slabute de Pasti!

Cu mai multe rezultate referitoare la concursul Slabute de Pasti, editia 2011, voi reveni in zilele urmatoare. Vom implementa o pagina unde vor fi afisate mai multe rezultate finale pentru fiecare participant si echipa in parte.

Concursuri noi pe Slabute.ro

Noutati

Pe Slabute.ro în secţiunea concurs.slabute.ro, zilele trecute au fost adăugate două concursuri noi de către Slăbuţa:

Flori de 8 Martie

14 Concursuri noi pe Slabute.ro

Reţeta preferată de post

15 Concursuri noi pe Slabute.ro

Succes!

Concurs slăbit sănătos pe Slabute.ro

Noutati, Stil de viata sanatos

Pe Slabute.ro, concursrurile de slăbit sănătos fac parte din tratiţia comunităţii şi sunt organizate încă de la inceput de către Slăbuţa. Odată cu trecerea timpului, aceste concursuri au început să fie organizate şi de către alţi membri din comunitate.

Un concurs de slăbit sănătos, organizat pe Slabute.ro, de obicei se derula conform unui regulament bazat pe o grila de punctaj (kilograme slăbite, minute sport, raport meniuri, etc.). În baza punctajului calculat pentru fiecare participant în parte se decidea câştigătorul. Până în momentul de faţă aceste rezultate erau calculate manual de către organizatorul concursului (de obicei Slăbuţa). Odată cu creşterea numărului de participanţi, aplicarea regulamentului şi organizarea concursurilor a devenit tot mai dificilă şi mai solicitantă pentru Slăbuţa şi ceilalţi organizatori.

Ideea de a dezvolta un concurs pentru slăbit sănătos pe Slabute.ro a luat naştere încă de anul trecut (am deschis un subiect pe această temă în comunitate), dar abia acum a fost posibilă implementarea ei. Astfel, alături de Slăbuţa, în baza sfaturilor şi a experienţei ei din comunitate, s-a implementat primul concurs online de slăbit sănătos din Romania.

Pentru concurs s-au organizat zece echipe a câte şapte persoane. Fiecare grup participant la concurs are câte un lider, care va monitoriza grupul lui. Slăbuţa a deschis un subiect în comunitate despre acest concurs şi regulamentul lui. Pentru mai multe detalii cititi aici: Concurs (24.01-18.04) – Slabute de Pasti!.

Rezultatele desfăşurării concursului sunt prezentate sub forma unui tablel, în care, pentru fiecare săptămână de concurs sunt afişate atât rezultatele detaliate de participare pentru fiecare participant, cât şi rezultatele întregului grup. În felul acesta fiecare participant poate observa evoluţia celorlalţi participanţi atât din grupul lui, cât şi din celelalte grupuri.

(completare: imagine adaugată ulterior)

tabel-concurs-slabit-slabute-465x391 Concurs slăbit sănătos pe Slabute.ro

Rezultatele parţiale ale echipelor şi clasamentul intermediar sunt prezentate în alt tabel, aflat sub tabelul cu rezultatele pe echpă. În tabelul cu rezultatele echipelor participante la concurs este afişat punctajul obţinut în fiecare săptămână de concurs şi totalul de puncte obţinut până în ultima săptămână.

Le doresc succes tututor participanţilor la primul concurs online de slăbit sănătos din România şi rezultate pe măsură.