Dorin Sîrbu -

Despre

Numele meu este Dorin Sîrbu. Sunt nascut pe 6 Ianuarie 1979 si imi place sa cunosc, sa inteleg si sa creez.

Pentru cei care nu ma cunosc, o sa ma prezint in cateva cuvinte. Am 19 ani de cand studiez in domeniul tehnologiei informatiei. Am 8 ani de cand am creat prima companie in domeniul software (erau vremuri in care foarte putini stiau ce insemna un site web si o prezenta online). Am 5 ani de cand am inceput sa activez in domeniul artei. Am 3 ani de cand impreuna cu Slabuta am creat prima comunitate pentru stilul de viata sanatos din Romania.

Am lucrat la multe proiecte interesante, dar in special sunt mandru de doua dintre ele, in care sunt implicat direct si care au avut un impact major in domeniile din care fac parte.

  • ArtSpace.ro – 2007, prima galerie de arta online din Romania dedicata artei contemporane autentice si de calitate.
  • Slabute.ro – 2008, prima comunitate 100% pentru stilul de viata sanatos din Romania (Co-Fondator alaturi de Slabuta).

Exista si alte proiecte in care sunt implicat in prezent, dar pe masura ce vor “merita” acest lucru, le voi adauga in aceasta lista.

Scurt istoric

Am avut onoarea sa cunosc si sa lucrez cu foarte multi oameni exceptionali. Bineinteles ca primii oameni au fost parintii mei care m-au invatat, indrumat si ajutat sa-mi gasesc propriul meu drum in viata. Apoi a urmat scoala, liceul, universitatea, primul meu loc de munca, prima mea companie si primele proiecte online.

Imi place sa cunosc si sa creez lucruri noi. In 2001, la finalizarea studiilor Universitatii Politehnica “Bucuresti”, am propus ca tema pentru lucrarea de diploma  “eBank – Software Gestiune Sistem Bancar cu Acces din Reţeaua Mobilă“. La vremea respectiva, efectuarea de operatiuni bancare de pe telefonul mobil parea un concept atat de nou, incat initial a fost privit cu o oarecare neincredere chiar si de catre unii profesori de la facultate. La implementarea acestui proiect am avut onoarea sa am alaturi un profesor remarcabil  Prof. Dr. Ing. Irina ATHANASIU. In ultimul timp constat cu bucurie ca acest concept este adoptat si implementat de catre banci.

In 2000, la 21 de ani m-am angajat la primul loc de munca. Eram Consultant Software la una dintre cele mai mari companii de dezvoltare si integrare sisteme informatice din Romania. Au fost vremuri in care am participat si am proiectat primele proiecte complexe de importanta nationala si internationala. Impreuna cu alti colegi am realizat proiecte de care sunt mandru si in ziua de astazi. Un exemplu de astfel de proiect a fost prima aplicatie completa din Romania de plata cu cardul la POS. Un alt proiect a fost implementarea unui sistem conectat international. Am fost bucuros ca arhitectura software propusa de mine a fost aleasa in favoarea unei arhitecturi propuse de catre Institutul de Cercetari in Electronica. Acel proiect a fost un real succes si compania la care lucram a devenit unul dintre putinii parteneri in Europa pentru o corporatie din afara tarii.

In 2004, la 25 de ani am pus bazele unei companii software. Am continuat activitatea de cercetare si dezvoltare si constant, impreuna cu noii colaboratori, am adus alte inovatii. Partea de online era la inceput si inca multe lucruri nu erau puse la punct. Printre inovatii  se numara unele structuri standard de site-uri, un sistem integrat de magazin online, primele site-uri interactive desenate vectorial in tehnologie FLASH, etc. Despre toate acestea o sa discut in articole separate pe masura ce o sa existe timp. Activitatea companiei se rezuma la a crea programe software la comanda.

ArtSpace

In 2007, am creat primul proiect online personal – galeria de arta ArtSpace. Era prima galerie de arta contemporana autentica din Romania. Tot ce exista la vremea respectiva, fie nu erau corect implementat, fie nu promova o arta de calitate si atunci mi-am propus sa creez un proiect care sa aduca ceva nou si sa dezvalue o arta adevarata.

In prezent ArtSpace este una dintre cele mai cunoscute si respectate galerii de arta online, in special prin calitatea lucrarilor, calitatea serviciilor oferite si design-ul autentic ArtSpace, care poate fi recunoscut oriunde.

Slabute

Slabute este un proiect foarte important prin faptul ca sta la baza stilului de viata sanatos din Romania. Un alt aspect important al acestui proiect este faptul ca este unul dintre cele mai complexe proiecte la care am lucrat pana acum. Am cercetat si dezvoltat peste 3 ani impreuna cu Slabuta, celalalt Co-Fondator al acestului proiect.

Acesta a fost un proiect in care toti cei implicati au demonstrat profesionalismul lor. Drept consecinta Slabute.ro a adus atatea inovatii in domeniu, incat a avut un impact major incepand cu stilul de viata sanatos, modul de alimentatie, modul de a privi “dietele” si “procesul de slabit” si pana la domeniile adiacente cum ar fi o noua tendinta de design (desenele cu personajul Slabuta), modul de structurare site-uri complexe, modul de organizare comunitati, modul de a crea un calculator nutritional si multe altele. Sunt multe de spus si pe masura ce o sa fie catalogate, vor fi prezentate in articole separate.

Am chiar si o gluma “s-au facut atatea, incat daca le-as enumera pe toate cu greu imi veti da crezare”. Drept consecinta Slabute.ro a avut cea mai rapida crestere din domeniu si este unul dintre cele mai apreciate concepte online … si toate acestea cu publicitate zero.

Istoricul complet este foarte lung si poate fi citit aici.

Ce-mi place?

Imi place sa creez lucruri inedite si sa cunosc oameni de valoare.

Pe aceeaşi temă...

Ai o întrebare/comentariu?