Dorin Sîrbu -

Succesul Slabute

succesul-slabute Succesul Slabute

Slabuta (Co-Fondator Slabute.ro) a scris un articol interesant despre succesul Slabute.ro. Acest articol poate fi citit aici http://www.slabute.ro/stiri/8457-succesul-slabute.html 

Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa

petitie-sunt-responsabil-01 Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa

Slabuta organizeaza Prima Petitie Nationala pentru Dreptul la o Viata Sanatoasa. Mai multe despre petitie, cititi aici.

Pentru cei care doresc sa contribuie sau sa semneze petitia, clic aici.

SUNT RESPONSABIL – Slabute Social

Pe Slabute, in categoria Slabute Social, unde scriu articole despre problemele sociale (o preocupare de-a mea mult mai veche), am lansat o campanie noua sub denumirea SUNT RESPONSABIL. Aceasta campanie reprezinta un indemn la responsabilitate.

In sectiunea creata pentru aceasta campanie se prezinta intr-o forma detaliata motivele si modalitatile prin care se poate contribui, ajuta si promova stilul de viata sanatos alaturi de celelalte valori de pe Slabute. Noi facem aceste lucruri inca de la inceput, dar consider ca este timpul sa devina un indemn public, pentru ca stilul de viata sanatos trebuie sa fie o preocupare a fiecaruia dintre noi.

Slabute a crescut foarte mult si Slabuta alaturi de ceilalti membri de onoare din comunitate au nevoie de ajutor.

Tot in aceasta sectiune am prezentat si o lista cu membrii de onoare care s-au implicat activ si au ajutat pe toti cei care au avut nevoie de indrumare cum sa traiasca sanatos. Le multumesc din suflet pe aceasta cale.

splash-social1 SUNT RESPONSABIL - Slabute Social

O sa enumar pe scurt si metodele prin care se poate contribui:

Sunt prezentate doua modalitati noi de ajutor si colaborare: Donatii si Media.  Prin pagina de donatii, oricine poate ajuta cu o suma de bani. Toti banii incasati vor fi cheltuiti strict pentru intretinerea comunitatii si promovarea stilului de viata sanatos. Mai multe detalii referitor la cum vor fi cheltuiti acesti bani sunt specificate in pagina de donatii.

Cea mai noua modalitate de ajutor este Media Responsabil, pentru ca pana acum Slabute nu a avut un contact oficial cu partea de media si ne-am rezumat la partea de cunoastere reciproca.

Neoficial lucrurile au stat putin mai prost. Daca la capitolul recunoastere a efortului a fost aproape inexistent, atunci la capitolul preluare si asumare idei de pe Slabute a fost exact pe invers. Cel putin, comportamentul din partea unui trust de presa este “rusinos” si dincolo de orice limita acceptata. Copierea de articole pe aceeasi tema, organizarea de concursuri cu pastile de slabit folosind numele Slabute si atacarea comunitatii intr-o forma directa sau indirecta o fi o strategie comerciala buna, dar nici intr-un caz una morala (cel putin pentru un anumit tip de institutie).

Am deschis Media Responsabil ca o invitatie de colaborare. Pana la urma sunt sigur ca vom gasi parteneri si in acest domeniu, care cu siguranta vor face diferenta. Drept dovata exista si primele discutii pozitive in acest sens.

Suplimentar, in articolul de lansare, am descris din experienta personala cateva probleme si solutii sociale alaturi de unele probleme cu care ne-am confruntat pe parcursul evolutiei Slabute. Articolul complet poate fi citit aici.

Colectia de felicitari "Slabuta"

Dupa cum am mentionat in articolul precedent, pe Slabute Felicitari s-au efectuat mai multe imbunatatiri. Am creat si o mica campanie “Recomanda Craciunul” (am facut si un anunt pe Facebook). Vom transmite buna vointa si sanatate de sarbatori. Slabuta a creat un set de felicitari animate si foarte interesante cu aceasta ocazie (clic pe imaginea de mai jos pentru a vedea aceasta colectie).

splash-slabuta-felicitari Colectia de felicitari "Slabuta"

Pe langa toate calitatile pe care le cunoasteti, Slabuta are cunostinte foarte bune si din alte domenii (are si vreo cateva inovatii). Colectia de felicitari am denumit-o in numele ei (cunoscut pe Slabute). A depus un efort considerabil ca sa le creeze (cine cunoaste domeniul va intelege).

"Eticheta inteligenta"

Eticheta inteligenta de pe Slabute este una dintre componentele cele mai usor de utilizat din pagina unui aliment/reteta de pe calorii.slabute.ro. Facilitatile de calculare in timp real a valorilor nutritive si Cantitatatii Zilnice Estimate pentru un aliment, existau de mai mult timp pe calorii.slabute.ro, dar odata cu implementarea Slabute 3 ne-am propus sa imbunatatim modul de afisare ale acestor valori conform recomandarilor Nutrition Facts.

calculator-nutritional-slabute3-valori-extinse-vitamine-453x391 "Eticheta inteligenta"

Denumirea de eticheta inteligenta ne-a venit de la sine – este o “eticheta inteligenta” care te informeaza referitor la valorile nutritionale ale unui aliment in dependenta de cantitatea alimentului si parametrii tai … asa i-am dat denumirea de eticheta inteligenta.

De asemenea (pentru alimentele la care dispunem), am adaugat sa fie afisate valorile nutritionale avansate,  cum ar fi vitaminele, mineralele,  etc. Aceste valori se schimba in dependenta de gramajul alimentului.

Toate aceste informatii si elemente functionale prezentate anterior, fac posibila o intelegere cat mai buna a  alimentatiei, care in final inseamna sanatate si implicit cheltuieli reduse pe medicamente.