Dorin Sîrbu -

Calculator procent grasime corporala

Sanatate, Sport, Stil de viata sanatos, Tehnologie

Un calculator procent grasime corporala, estimeaza procentul de grasime in corpul unei persoane in dependenta de mai multi parametri. Procentul de grasime corporala, de obicei este asociat cu sportul de performanta, in special culturismul profesional. In timp a ajuns sa fie folosit cu succes pentru toate persoanele, pentru ca in dependenta de acest procent, pot fi identificate anumite riscuri legate de santatate. Recent, functionalitatile de pe calorii.slabute.ro au fost extinse si a fost adaugat un astfel de calculator grasime corporala.

Calculator procent grasime corporala

Dupa cum se vede in imaginea de mai sus, acest calculator, in baza datelor introduse (Inaltime, Gat, Talie, Solduri, Incheietura mainii, Antebrat, Varsta si Sex) va estima procentul de grasime corporala.

Suplimentar pe calorii.slabute.ro, la calculul acestui procent, se vor oferi sfaturi referitoare la valoarea obtinuta.

Procentul de grasime corporala

Sport, Stil de viata sanatos

Pentru comunitatea slabute.ro, s-a implementat in forum o functionalitate noua: procentul de grasime corporala.

Pentru a calcula pentru fiecarea aceasta valoare, utilizatorii trebuie sa acceseze profilul personal, tab-ul Despre mine, sectiunea Dimensiuni. In sectiunea Dimensiuni au fost adaugate cateva campuri noi:

  • Gât (cm) – circumferinta gatului, masurata in centimetri
  • Încheietura mâinii (cm) – circumferinta incheieturii mainii, masurata in centimetri
  • Antebraţ (cm) – circumferinta antebratului (locul mai lat), masurata in centimetri
  • Grăsime corporală (estimată) – procentul de grasime corporala, estimat, care va fi calculat in baza parametrilor setati, reprezentat in procente. Aditional este prezentata si o explicatie referitor la valoarea procentului calculat si anume: cum este aceasta valoare pentru utilizator si tipul de constitutie corporala.

Mai jos va prezint un exemplu (o captura de ecran de la profilul lui slabuta), cu toate valorile setate si procentul de grasime corporala calculat.

Procent grasime corporala

In imaginea de mai sus sunt marcate:

  • cu chenar rosuvaloarea procentului de grasime corporala estimata
  • cu chenar verdecum este aceasta valoare pentru parametrii specificati
  • cu chenar albastru – carui tip de constitutie corespunde aceasta valoare a procentului de grasime corporala

Pentru mai multe discutii legate de grasimea corporala estimata, s-a deschis un subiect in forum: Procentul de grasime corporala (estimat).