Dorin Sîrbu -

Watermark fizic

Securitate

watermark-bancnota-379x391 Watermark fizicWatermark fizic, se intelege un insemn/marcaj special aplicat pe un obiect “real”. In general, prin watermark fizic se subantelege, aplicarea pe hartie al unor insemne grafice, prin intermediul unei proceduri speciale de imprimare cu apa, cu cerneala speciala (vizibila sau invizibila) sau prin stantare, care pot fi vizibile fie cu ochiul liber sau doar in anumite conditii speciale.

Aceste insemne sunt aplicate pentru a proteja documentele (de valoare) impotriva copierii si a le verifica ulterior la autenticitate. De exemplu, este imposibil sa faci o copie fidela unei bancnote, deoarece la copiere, nu se vor copia si insemnele speciale de pe bancnota, care pot fi aplicate doar prin procedee speciale, care pot fi destul de complexe.

Cel mai probabil stiti sau ati auzit despre prezenta acetui tip de watermak pe: bancnote, buletine, pasapoarte, timbre, diplome, contracte, certificate, documente legalizate, etc. Fie prin analiza directa sau prin analiza cu o sursa de lumina speciala, aceste semne pot fi vazute.

Caloria

Definitii

Caloria,  este unitatea de masura, care defineste cantitatea de energie necesara pentru a incalzi un gram de apa cu un grad Celsius. Cel mai des, in acest site, o sa folosesc caloria, pentru a masura cantitatea de energie acumulata in procesul de alimentatie sau consumata in procesul efectuarii de efort fizic, de catre un corp uman.

Pentru mai multe informatie referitoare la calorie, cititi articolul: calorii.

Contoarele sanatatii pe Slabute.ro

Noutati

A trecut aproape un an de la infiintarea comunitatii de slabute si in acest an s-au intamplat multe. Rezultatele pentru fiecare membru din comunitate nu au intarziat sa apara si aceste rezultate pot fi contorizate.

Am decis sa afisam rezultatul obtinut de toate slabutele impreuna pentru un stil de viata sanatos si corect.

contoarele-sanatatii-522x44 Contoarele sanatatii pe Slabute.ro

In partea de sus a site-ului puteti gasi:

  • Numarul de calorii arse de toate slabutele pana in momentul curent
  • Numarul de minute de exercitii efectuate de toate slabutele pana in momentul curent
  • Cate kilograme s-au slabit impreuna pana in momentul curent
  • Cate pahare de apa (200ml) au fost consumate pana in momentul curent

Aceste rezultate vor indica cat creste stilul de viata sanatos cu aportul vizibil al fiecaruia si va indemna spre mai multa miscare, consumul regulat de apa, mancat sanatos si conditie fizica mai buna.