Dorin Sîrbu -

Marina Capatina (Slabuta), interviu despre stilul de viata sanatos

Am bucuria sa va prezint interviul acordat  de catre Marina Capatina ( initiatoarea Miscarii pentru Stilul de Viata Sanatos din Romania, cunoscuta si sub numele de Slabuta ) pentru  D-ra Flavia Apostol de la Woman TV. Marina impartaseste din experienta ei de pe Slabute si abordeaza aspecte importante ale unui stil de viata sanatos.

Interviul poate fi vazut aici si aici.

SUNT RESPONSABIL – Slabute Social

Pe Slabute, in categoria Slabute Social, unde scriu articole despre problemele sociale (o preocupare de-a mea mult mai veche), am lansat o campanie noua sub denumirea SUNT RESPONSABIL. Aceasta campanie reprezinta un indemn la responsabilitate.

In sectiunea creata pentru aceasta campanie se prezinta intr-o forma detaliata motivele si modalitatile prin care se poate contribui, ajuta si promova stilul de viata sanatos alaturi de celelalte valori de pe Slabute. Noi facem aceste lucruri inca de la inceput, dar consider ca este timpul sa devina un indemn public, pentru ca stilul de viata sanatos trebuie sa fie o preocupare a fiecaruia dintre noi.

Slabute a crescut foarte mult si Slabuta alaturi de ceilalti membri de onoare din comunitate au nevoie de ajutor.

Tot in aceasta sectiune am prezentat si o lista cu membrii de onoare care s-au implicat activ si au ajutat pe toti cei care au avut nevoie de indrumare cum sa traiasca sanatos. Le multumesc din suflet pe aceasta cale.

splash-social1 SUNT RESPONSABIL - Slabute Social

O sa enumar pe scurt si metodele prin care se poate contribui:

Sunt prezentate doua modalitati noi de ajutor si colaborare: Donatii si Media.  Prin pagina de donatii, oricine poate ajuta cu o suma de bani. Toti banii incasati vor fi cheltuiti strict pentru intretinerea comunitatii si promovarea stilului de viata sanatos. Mai multe detalii referitor la cum vor fi cheltuiti acesti bani sunt specificate in pagina de donatii.

Cea mai noua modalitate de ajutor este Media Responsabil, pentru ca pana acum Slabute nu a avut un contact oficial cu partea de media si ne-am rezumat la partea de cunoastere reciproca.

Neoficial lucrurile au stat putin mai prost. Daca la capitolul recunoastere a efortului a fost aproape inexistent, atunci la capitolul preluare si asumare idei de pe Slabute a fost exact pe invers. Cel putin, comportamentul din partea unui trust de presa este “rusinos” si dincolo de orice limita acceptata. Copierea de articole pe aceeasi tema, organizarea de concursuri cu pastile de slabit folosind numele Slabute si atacarea comunitatii intr-o forma directa sau indirecta o fi o strategie comerciala buna, dar nici intr-un caz una morala (cel putin pentru un anumit tip de institutie).

Am deschis Media Responsabil ca o invitatie de colaborare. Pana la urma sunt sigur ca vom gasi parteneri si in acest domeniu, care cu siguranta vor face diferenta. Drept dovata exista si primele discutii pozitive in acest sens.

Suplimentar, in articolul de lansare, am descris din experienta personala cateva probleme si solutii sociale alaturi de unele probleme cu care ne-am confruntat pe parcursul evolutiei Slabute. Articolul complet poate fi citit aici.

Slabute TV: Prezentare generala functionalitati Calculator Nutriţional Slăbuţe – Partea 2

Calculator Nutritional Slabute – Prezentare generala functionalitati – Partea 2


Acest video poate fi accesat şi pe Slabute TV aici: Calculator Nutritional Slabute – Prezentare generala functionalitati – Partea 2

Slabute TV: Calculator Nutritional Slabute – Introducere – Partea 1

Calculator Nutritional Slabute – Introducere – Partea 1

Acest video poate fi accesat şi pe Slabute TV aici: Calculator Nutritional Slabute – Introducere – Partea 1

Primul concurs online de slabit sanatos s-a incheiat

Primul concurs online de slabit sanatos, organizat de Slabute.ro – “Slabute de Pasti”, editia 2011 s-a incheiat. In acest concurs, desfasurat pe perioada 24.01.2011-18.04.2011, s-au inscris saptezeci de persoane, organizate in zece echipe a cate sapte persoane, cu o singura conditie de baza: sa manance sanatos (fara infometare), sa faca miscare si sa slabeasca corect. Este si cel mai mare concurs de acest tip organizat pana acum.

Concursurile de alimentatie corecta si slabit sanatos sunt organizate de catre Slabuta inca de la inceputurile comunitatii Slabute.ro. Datorita faptului ca aceste concursuri au avut succes si au crescut in timp ca dimensiune, am implementat un program de concurs, care s-o ajute pe Slabuta. Acest program poate fi vazut in sectiunea concurs.slabute.ro.

Bineinteles ca au fost si provocari pe perioada concursului, unele dintre ele chiar interesante, atat de natura tehnica, cat si la nivel de participanti, dar cei care au dorit cu adevarat sa participe, puteti sa-i vedeti in lista celor care au incheiat concursul si au obtinut rezultate.

Pe aceasta cale doresc sa-i felicit pe toti participantii la concurs. Rezultatele partiale si finale ale concursului le puteti vedea aici:

Concurs slabit sanatos - Slabute de Pasti, editia 2011

Pentru a discuta experientele si rezultatele obtinute de catre participantii la concurs, Slabuta a deschis un subiect in forum: Rezultate Concurs (24.01-18.04) – Slabute de Pasti!

Cu mai multe rezultate referitoare la concursul Slabute de Pasti, editia 2011, voi reveni in zilele urmatoare. Vom implementa o pagina unde vor fi afisate mai multe rezultate finale pentru fiecare participant si echipa in parte.