Dorin Sîrbu -

Consum de calorii

Definitii, Stil de viata sanatos

Consum de calorii (sinonim: ardere calorii), se refera la numarul de calorii consumate de corpul uman intr-o anumita perioada de timp efectuand anumite exercitii fizice sau stand in repaos. Numarul final de calorii consumate intr-o zi, provine din insumarea numarului de calorii consumate prin metabolism bazal si suma celor consumate pe perioada acelei zile in rezultatul efectuarii a diverse activitati fizice (activitati cotidiene sau sport).

Fiecare activitate fizica consuma un anumit numar de calorii. Un efort mai mare depus pe o perioada mai lunga de timp, de obicei presupune un consum mai mare de calorii. Numarul de calorii consumat pentru un anumit interval de timp, depinde de tipul activitatii fizice efectuate, pentru ca trebuie de concretizat, ca fiecare activitate fizica consuma un numar diferit de calorii in acelas interval de timp.

Ca o concluzie, pentru a arde mai multe calorii, trebuie sa alegeti, in dependenta si de capacitatea fizica a organismului, activitati cu consum de calorii mai mare sau puteti alege activitati mai usoare cu consum de calorii mai mic, dar pe care trebuie sa le efectuati o perioada mai lunga de timp.

Pe aceeaşi temă...