Dorin Sîrbu -

Calculator de calorii

Alimentatie, Definitii, Stil de viata sanatos, Tehnologie

Calculator calorii, este o unealta, care permite calculul numarului de calorii pentru un set de alimente si optional jurnalizarea numarului de calorii pentru fiecare masa din zi. Un calculator de calorii dispune de o baza de date cu alimente si un numar de calorii pentru fiecare. Aditional, poate continue si alte valori nutritive pentru acele alimente, cum ar fi: lipide, glucide, proteine, colesterol, fibre, sodiu, etc.

Gruparea bazei de date cu alimente in categorii cu nume sugestive, constituie un avantaj pentru o astfel de unealta si alaturi de mecanismul de cautare trebuie sa ofere o experienta utila si placuta utilizatorului.

Categorii calorii alimente

Un calculator de calorii este foarte util pentru persoanele, care au probleme cu alimentatia si nu reusesc sa identifice cauzele cresterii sau pierderii in greutate. Este unealta perfecta pentru a intelege modul de alimentare, pentru ca la baza are o matematica ale carei rezultate nu pot fi decat subiective si in baza concluziilor obtinute se pot face corectiile necesare in alimentatie.

Jurnalizarea meselor si a numarului de calorii pentru fiecare masa, o noutate pe care am adus-o in mediul online Romanesc, odata cu implementarea unui astfel de calculator de calorii pe slabute.ro, a exstins utilitatea unui astfel de calculator, prin faptul ca permite monitorizarea alimentatiei pe o perioada mai lunga de timp si/sau crearea de meniuri in avans.

Un calculator de calorii este unealta perfecta pentru persoanele care vor sa-si monitorizeze alimentatia si sa poata interveni in cunostinta de cauza pentru a face corectiile necesare.

Pe aceeaşi temă...