Dorin Sîrbu -

De ce SPAM-erii sunt nocivi?

Online, Social

In unul din articolele precedente am vorbit despre SPAM, care reprezinta un termen generic ce defineste mesaje primite de oricare dintre voi, dar pe care nu neaparat le-ati dorit sau care v-au fost trimise abuzand de un anumit canal de comunicare cu voi.

SPAMTermenul de SPAM nu se rezuma doar la mesajele e-mail, ci se refera si la mesajele trimise/primite prin programe de tip “messenger”, sau oricare alt mediu de comunicare intre mai multe persoane, prin intermediul mediului virtual.

Cele mai simple exemple de SPAM (si majoritatea) sunt  promovarea intr-o forma directa sau indirecta a unor produse si/sau servicii. Probabil cunoasteti deja mesajele primite prin e-mail de tipul: “Canapeaua cea mai tare!”, “Luna reducerilor!” … sau prin intermediul programelor de tip messenger: “Am gasit ceva super tare! Trimite mai departe!”.

Ca o concretizare, prin SPAM-er o sa intelegem persoana, grupuri de persoane, site-uri, companii, etc. care sustin si/sau practica o astfel de activitate (trimit mesaje de tip SPAM).

Si acum sa ajungem la problema, de ce totusi SPAM-erii sunt nocivi? Aparent, acel mesaj inofensiv primit nu pare un lucru grav, pentru o persoana care nu sta mult sa se gandeasca la acest lucru, dar problema este legata de natura SPAM-ului.

SPAM-ul, pe langa faptul ca este o incalcare a legii, reprezinta si o forma de a “trisa” din partea celor care trimit astfel de mesaje. Si o persoana sau un grup de persoane, care incalca legea si triseaza constient si premeditat, oare cum sunt ca persoane in viata lor reala? Oare nu vor practica aceleasi principii si pe voi? … stiti cum se spune: “Lupul parul si-l schimba, dar naravul ba”.

Aveti grija la SPAM-eri, ca sa nu dati peste “naravul lupului” :) .

Pe aceeaşi temă...