Dorin Sîrbu -

Calculator raport talie/solduri

Sanatate, Stil de viata sanatos, Tehnologie

Un calculator raport talie/solduri (Waist to Heap Ratio – WHR), calculeaza raportul dintre circumferinta cea mai mica a taliei si circumferinta cea mai mare de la solduri si ofera sfaturi in dependenta de sexul persoanei. Recent, functionalitatile de pe calorii.slabute.ro au fost extinse si a fost adaugat un astfel de calculator raport talie/solduri.

Calculator raport talie/solduri

Dupa cum se vede in imaginea de mai sus, acest calculator, pe baza datelor introduse (Talie si Solduri) va calcula raportul lor. Este considerat normal pentru femei un rapot de 0.7, iar pentru barbati un raport de 0.9.

Definitii pe calorii.slabute.ro

Alimentatie, Definitii, Stil de viata sanatos

Calculatorul calorii.slabute.ro, devine mai complex pe zi ce trece si ca sa venim in intampinarea utilizatorilor, am lansat o sectiune noua: Definitii, in care sunt prezentate mai multe definitii pentru termenii folositi.

Necesar zilnic calorii
Necesarul zilnic de calorii, se referă la numărul estimat de calorii, în dependenţă de nivelul tău de activitate, necesar pentru a te menţine la greutatea ta actuală.
Indice masă corporală
Indicele de masa corporală este un coeficient, care te ajută să determini, în dependentă de înălţime şi greutate, dacă eşti o persoană subponderală, normală, supraponderală sau obeză.
Greutatea ideală
Greutatea ideală, este greutatea la care ar trebui sa fie o persoana de o anumita vârstă, înălţime şi sex.
Metabolism bazal
Metabolismul bazal, reprezintă cantitatea minimă de energie consumată (kcal/kJ) de corpul uman pentru a ne ţine în viaţă, când se află în stare de repaos complet, cu o activitate psihică normală, într-un mediu cu temperatură neutră şi cu inactivitate a sistemului digestiv. Metabolismul bazal poate fi asemănat cu cantitatea de energie necesară corpului uman pentru a dormi în pat toată ziua.
Procentul grăsime corporală
Termenul procent de grasime corporală provine din domeniul culturismului profesional, dar nu este limitat doar la acest domeniu.
Cantitatea Zilnică Estimată
Cantitatea Zilnică Estimata (CZE) (CZE% sau Guideline Daily Amounts, GDA%), dupa cum spune si numele, este cantitatea estimata, in procente, de calorii, grasimi, glucide, proteine, sare, etc. din necesarul unei persoane pentru o zi, prezente intr-o anumita cantitate de aliment (paine, lapte, sosuri, prajituri, etc.).