Dorin Sîrbu -

Calculator puls ideal

Sanatate, Sport, Tehnologie

Un calculator puls ideal, calculeaza numarul de batai pe minut al inimii, la care ar trebui sa ajunga o persoana, in timpul exercitiilor, pentru a beneficia la maxim de pe urma efortului depus. Pulsul ideal se calculeaza in dependenta de varsta si tipul exercitiului. Recent, functionalitatile de pe calorii.slabute.ro au fost extinse si a fost adaugat un astfel de calculator puls ideal pentru exercitii.

Calculator puls ideal

Dupa cum se vede in imaginea de mai sus, acest calculator, in baza datelor introduse (Varsta si Activitate/Tip exercitiu), va estima intervalul de minim (puls ideal minim) si maxim (puls ideal maxim) de batai inima pe minut, pentru a beneficia cel mai mult de pe urma exercitiilor efectuate.

Consum de calorii

Definitii, Stil de viata sanatos

Consum de calorii (sinonim: ardere calorii), se refera la numarul de calorii consumate de corpul uman intr-o anumita perioada de timp efectuand anumite exercitii fizice sau stand in repaos. Numarul final de calorii consumate intr-o zi, provine din insumarea numarului de calorii consumate prin metabolism bazal si suma celor consumate pe perioada acelei zile in rezultatul efectuarii a diverse activitati fizice (activitati cotidiene sau sport).

Fiecare activitate fizica consuma un anumit numar de calorii. Un efort mai mare depus pe o perioada mai lunga de timp, de obicei presupune un consum mai mare de calorii. Numarul de calorii consumat pentru un anumit interval de timp, depinde de tipul activitatii fizice efectuate, pentru ca trebuie de concretizat, ca fiecare activitate fizica consuma un numar diferit de calorii in acelas interval de timp.

Ca o concluzie, pentru a arde mai multe calorii, trebuie sa alegeti, in dependenta si de capacitatea fizica a organismului, activitati cu consum de calorii mai mare sau puteti alege activitati mai usoare cu consum de calorii mai mic, dar pe care trebuie sa le efectuati o perioada mai lunga de timp.

Contoarele sanatatii pe Slabute.ro

Noutati

A trecut aproape un an de la infiintarea comunitatii de slabute si in acest an s-au intamplat multe. Rezultatele pentru fiecare membru din comunitate nu au intarziat sa apara si aceste rezultate pot fi contorizate.

Am decis sa afisam rezultatul obtinut de toate slabutele impreuna pentru un stil de viata sanatos si corect.

contoarele-sanatatii-522x44 Contoarele sanatatii pe Slabute.ro

In partea de sus a site-ului puteti gasi:

  • Numarul de calorii arse de toate slabutele pana in momentul curent
  • Numarul de minute de exercitii efectuate de toate slabutele pana in momentul curent
  • Cate kilograme s-au slabit impreuna pana in momentul curent
  • Cate pahare de apa (200ml) au fost consumate pana in momentul curent

Aceste rezultate vor indica cat creste stilul de viata sanatos cu aportul vizibil al fiecaruia si va indemna spre mai multa miscare, consumul regulat de apa, mancat sanatos si conditie fizica mai buna.