Dorin Sîrbu -

Calculator consum de calorii

Sport, Stil de viata sanatos, Tehnologie

Calculator consum de calorii, se refera la o unealta, care ofera functionalitatea de calcul a numarul de calorii consumate in urma efectuarii unor activitati fizice, fie activitati casnice sau sport.

De obicei, un calculator de calorii, pune la dispozitia utilizatorilor o lista de activitati fizice si in baza greutatii corporale si al numarului de minute cat s-a efectuat acea activitate, calculeaza un numar estimativ de calorii consumate.

Utilizarea unui astfel  de calculator de consum calorii trebuie sa fie simpla, pentru ca nu are nevoie decat de introducerea greutatii proprii si al numarului de minute.

O sa va prezint un ecran cu lista de activitati fizice, din sectiunea consum calorii al calculatorului nutritional calorii.slabute.ro :

Calculator consum calorii

Acest tip de unealta este perfecta pentru persoanele, care au probleme cu kilogramele in plus sau in minus, deoarece permite identificarea problemelor care pot aparea in viata de zi cu zi legate de miscare si efort fizic. Este foarte util sa-ti poti controla empiric numarul de calorii consumate si numarul de calorii ingerate, pentru ca poti afla informatii valoroase despre stilul tau de viata, peste care in mod normal ai putea trece cu vederea.

Aveti grija de sanatatea voastra :) !

Consum de calorii

Definitii, Stil de viata sanatos

Consum de calorii (sinonim: ardere calorii), se refera la numarul de calorii consumate de corpul uman intr-o anumita perioada de timp efectuand anumite exercitii fizice sau stand in repaos. Numarul final de calorii consumate intr-o zi, provine din insumarea numarului de calorii consumate prin metabolism bazal si suma celor consumate pe perioada acelei zile in rezultatul efectuarii a diverse activitati fizice (activitati cotidiene sau sport).

Fiecare activitate fizica consuma un anumit numar de calorii. Un efort mai mare depus pe o perioada mai lunga de timp, de obicei presupune un consum mai mare de calorii. Numarul de calorii consumat pentru un anumit interval de timp, depinde de tipul activitatii fizice efectuate, pentru ca trebuie de concretizat, ca fiecare activitate fizica consuma un numar diferit de calorii in acelas interval de timp.

Ca o concluzie, pentru a arde mai multe calorii, trebuie sa alegeti, in dependenta si de capacitatea fizica a organismului, activitati cu consum de calorii mai mare sau puteti alege activitati mai usoare cu consum de calorii mai mic, dar pe care trebuie sa le efectuati o perioada mai lunga de timp.

Cautare activitati in tabelul consum de calorii

Sport, Stil de viata sanatos, Tehnologie

S-a adaugat o functionalitate importanta si asteptata de mai mult timp in tabelul de calcul al consumului de calorii de pe calorii.slabute.ro si anume:

  • Cautare rapida activitate in lista de activitati
  • Marcarea activitatilor deja adaugate in meniul curent

S-a adaugat un camp nou Filtru căutare. Utilitatea lui consta in faptul ca dupa minimum doua caractere scrise in acest camp, mecanismul de cautare, instantaneu va afisa doar activitatile care corespund activitatii cautate.

consum-calorii-cautare Cautare activitati in tabelul consum de calorii

Butonul Cauta, a fost adaugat doar pentru cazurile speciale si de obicei nu va fi folosit, deoarece mecanismul de cautare “verifica” automat cuvantul scris in casuta de cautare.

Butonul Toate, va fi folosit cand doriti sa reveniti la lista completa de activitati.

O alta functionalitate adaugata, este faptul ca activitatile adaugate la meniu sunt marcate cu culoarea verde pentru a informa si a nu adauga intamplator activitatile de doua ori la meniu.

consum-calorii-activitati-adaugate Cautare activitati in tabelul consum de calorii

Pentru discutia completa referitor la aceste functionalitati adaugate in tabelul consumului de calorii, vizitati Tabel consum calorii imbunatatit.